Başkent Üniversitesi, Termafolyum Gastronomi Akademisindeki Dünya ve Türk mutfaklarıyla Gastronomide de öncü rol oynuyor... 

Dünya ülkeleriyle Türkiye'yi aynı masada buluşturuyor... 

Diplomatik bağları da güçlendiriyor... 

Başkent Üniversitesi, bu kez Çin Büyükelçiliği ile Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği işbirliğiyle düzenlenen gastrodiplomasi etkinliğine ev sahipliği yaptı... 

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jiang Xubein (yang şubeyn), Rektör Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Dernek Başkanı Tan Ataç, elçilik yetkilileri ve akademisyenler, Gastronomi Akademisinin uygulama restoranında biraraya 
geldi... 

Prof. Dr. Haberal, kültürel etkinliklerin önemine vurgu yaptı. 

Başkent Üniversitesi ve Çin arasındaki ilişkiler için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. 

Büyükelçi Jiang Xubein (Yang Şubeyn) de, Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. 

2 ülkenin yemek kültürü alışverişinin önemine dikkati çekti. 

Konuşmaların ardından günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi... 

Sırada; Türk ve Çin mutfağına ait yemeklerin tadımı vardı... 

Prof. Haberal; Büyükelçiye, Başkent Üniversitesi kuruluşu AÇKAR süt ve Süt ürünlerine ait organik ürünleri de tattırdı. 

Hem Büyükelçiye, hem de Tan Ataç'a Açkar süt ve süt ürünleri ile Alaf Konfeksiyona ait özel hediyelerle teşekkür etti... 

Pasta kesildi... Aile fotoğrafı çekildi... 

Haberal, konuklarına derslikleri, türk ve dünya mutfağını, çikolata ve pasta yapım atölyesini de gezdirdi... 

Seramik Atölyesini de beğeniyle inceledi, Çinli heyet... 

Büyükelçi, öğrencilerle de sohbet etti... 

Xubein, İlk kez ziyaret ettiği Başkent Üniversitesi'nden ayrılırken çok etkilendiğini söyledi, işbirliğinin devamı temennisiyle Haberal'a teşekkür etti...