Prof. Dr. İhsan doğramacı Konferans
Salonu'nda da Atatürk anıldı. Prof. Dr. Haberal, yaptığı konuşmada, "10 Kasım'lar matem değil, hesap verme günüdür" dedi. Ve ekledi: "Hepimizin görevi ülkemize sahip çıkıp, ay yıldızlı Türk Bayrağını dünyanın en tepesinde dalgalandırmaktır." Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Özel Ayşeabla Okulları, Adana Özel Başkent Okulları'nda da, saat 9'u 5 geçe, hekimler, öğretmenler ve öğrenciler hazırdı. 

Her zaman daima ileri. Sadece 10 Kasım'da, 9'u 5 geçe, o 2 dakika dışında. Saatler 9'u 5 geçtiğinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Başkent Üniversitesi kurumlarında da hayat durdu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 86. yılında; O'nun açtığı yolda yürüyen akademisyenler ve Cumhuriyetin bekçisi gençler, Başkent Üniversitesi kampüsünde biraradaydı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mütevelli Heyet Başkanı Şakir Kaleli, Rektör Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Beyin Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Kuday, akademisyenler ve öğrenciler Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar. İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indi.

Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonunda da Atatürk'ün ölümsüzlüğünün 86. yılı anma programı düzenlendi. Açılış konuşmasını Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Özcan yaptı. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Hakan Özkardeş, seslendi katılımcılara. 

Ardından Prof. Dr. Mehmet Haberal çıktı, kürsüye. Atatürk'ün yolunda binlerce genç yetiştirdi, organ naklinde ülkesini Dünyanın en tepesine taşıdı. Her konuşmasına da Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimizi anarak başladı. Yine aynısını yaptı Haberal. Ve bir kez daha vurguladı. "10 Kasım'lar hesap verme günüdür."

İstanbul'dan Başkent'e gelen Beyin Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Kuday da "Atatürk ve tarih şuuru" başlıklı konferansını verdi. Kuday'a Başkent Üniversitesi Seramaik atölyelerinde özel olarak hazırlanan hediyeyi de Prof. Dr. Mehmet Haberal verdi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kuday'a, Bağlıca Kampüsünü de gezdirdi. İlk kez Başkent Üniversitesi'nde kurulan, Hukuk Fakültesi'nin mahkeme salonu, sınıflar, amfi tiyatro ve Atatürk'ün Akaretlerdeki evinin birebir aynısı olan Atatürk Evi'ni ilgiyle inceledi, Kuday. Ardından Gastronomi mutfakları, çikolata ve seramik atölyesini dolaştılar. 1 milyon kitap kapasiteli kütüphaneyi de beğeniyle inceledi Kuday.

Son durak; Mühendislik fakültesiydi. Cengiz Kuday, Atatürk'ün emanetlerine her daim sahip çıkan, Atatürk ilkelerinden asla ayrılmayan Başkent Üniversitesi ve Haberal'a teşekkürle ayrıldı kampüsten.

Saatler 9:05'i gösterdiğinde Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde de hayat durdu. Hekimler, "Beni, Türk doktorlarına emanet edin" diyen Ata'sını andı, sevgi ile saygı ile özlem ile. Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları ile Başkent Üniversitesi  Adana Özel Başkent Okulları öğrenci ve öğretmenleri de Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Öğrenciler, şiirlerle, sonsuz minnetle andı Ata'sını.