Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) verilerine göre kıvırcık kuzu etinin fiyatı 10 günde 60 lira arttı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kıvırcık kuzu karkas etin kilogram fiyatının son 10 günde 60 liralık bir artışla 510-540 lira seviyesine çıktığını söyledi. Peki Zonguldak'ta şu an et fiyatları ne kadar?
KIYMASI 1.250 LİRA OLDU
Karnabat kıvırcık kuzuların Çanakkale, Biga, Balıkesir ve Tekirdağ yöresinde yetiştirildiğini aktaran Tüfekçi, “İnce kuyruklu bir koyun cinsi olması, piştiği zaman etinin koku yapmaması, etinin daha yumuşak ve lezzetli olmasından dolayı tüketiciler tarafından talep ediliyor. Son gelen zamlarla İstanbul’da kasaplarda kemikli kıvırcık kuzu etinin kilogram fiyatı 700 ile 790 lira seviyesinde değişiyor. Kıvırcık kuzu kıyma fiyatı ise 1.150 ile 1.250 lira seviyesine çıktı” dedi.
Öte yandan kasaplarda dana kıymanın kilogram fiyatı etin kalitesine göre 630 lira ile 650 lira arasında değişiyor. Dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 650 ile 680 lira arasında bulunuyor.
ZONGULDAK'TA ET FİYALTARI:
Dana Karkas Et: 337,50 TL
Kuzu Karkas Et: 398,40 TL
Dana antrikot: 750 TL
Dana bonfile: 990 TL
Dana ciğer: 560 TL