El Salvador'un Ankara Büyükelçisi Hector Jaime, ev sahipliği için Başkent Üniversitesi'ne ve Prof. Dr. Haberal'a teşekkür etti. 2 ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini temenni etti. Haberal da kültürel etkinliklerin önemine dikkati çekti.
Başkent Üniversitesi, Gastronomide de öncü rol oynuyor. Dünya Mutfağı'nı Türkiye'ye taşıyor. Dünyaca ünlü şeflerle, öğrencileri buluşturan gastronomi etkinlikleri Diplomatik bağları da güçlendiriyor. Başkent Üniversitesi Thermopolium Gastronomi Akademisi, bu kez El Salvador Mutfağı Atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, İspanyol Şef Jean Carlo Milla Lope (jan carlo mila lope) ile mutfaktaydı. Tadım için Büyükelçiler Başkent Üniversitesi'ne geldi.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Vekili Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu, yöneticiler, Dışişleri Bakanlığı'nın Amerika'dan sorumlu Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, El Salvador Büyükelçisi Hector Jaime, Meksika Büyükelçisi Jose Luis Martinez, Dominik Cumhuriyeti Büyüeklçisi Elvis Antonio Alam Lora, Costa Rica Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Guatemala Büyükelçisi Jairo David Estrada Barrios ile elçilik yetkilileri Gastronomi Akademisinin uygulama restoranında bir araya geldi.
El Salvador Büyükelçisi Hector Jaime, ev sahipliği için Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. İş birliğinde süreklilik mesajı verdi. Büyükelçi Yaprak Balkan da Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. Bu etkinliklerin büyükelçiler için önemine vurgu yaptı.
Prof. Dr. Mehmet Haberal da katılımları için Büyükelçilere teşekkür etti. Kültürel etkinliklerin önemine dikkati çekti. Ve öğrenciler Başkent Üniversitesi Gastronomi Akademisi mutfağında pişen yemekleri servis etti. Lezzetler konuklardan tam puan aldı.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, şef Jean Carlo Milla Lope'ye Başkent Üniversitesi Seramik Atölyelerinde üretilen özel bir hediye ile teşekkür etti. Haberal, Büyükelçileri de Başkent Üniversitesi'ne ait Açkar süt ve süt ürünleri ile Alaf Konfeksiyona ait özel hediyelerle uğurladı. Aile fotoğrafı çekildi. Büyükelçiler, teşekkürle ayrıldı kampüsten.