Hekimleri ve sektör temsilcilerini buluşturdu. Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Hasan Telatar Konferans Salonu'ndaki programa, Prof. Dr. Mehmet Haberal da katıldı. Araştırmaların deneysel olarak ispat edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Klinik araştırmalar, tıp dünyası için kritik önem taşıyor. Özellikle COVID-19 pandemisi sırasında önemli tecrübeler kazanıldı. Başkent Üniversitesi, bu konuda da öncü oldu. Eczacılık Fakültesi tarafından "Klinik araştırmaların Geleceği" konulu panel düzenlendi. 

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Hasan Telatar Konferans Salonu'ndaki panele, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Sağlık Kuruluşları Direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, hekimler ve sektör temsilcileri katıldı. Açış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Ahmet Başaran yaptı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı adına Klinik araştırmalar daire Başkanı Eczacı Elif İnci Ergönül de Türkiye hedefini açıkladı. Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. 

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Özkardeş çıktı, kürsüye. Etkinliğin moderatörlerindeydi söz sırası. Prof. Dr. Simten Malhan Klinik araştırmaların önemine değindi. Prof. Dr. Özden Altundağ ise onkolog gözüyle değerlendirdi, Klinik araştırmaları. 

Prof. Dr. Mehmet Haberal da Amerika ve sonrasında Türkiye'de yaptığı araştırmaları aktardı. Araştırmaların deneysel olarak ispat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Panel, hekimlerin ve sektör temsilcilerinin klinik araştırmaların artırılmasına yönelik çalışmaları, fikirleri ve verilerin paylaşımıyla devam etti.