Zonguldak'ta su ürünleri denetimi sırasında fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan su ürünleri mühendisinin ardından, Tarım-Orman Çalışanları Sendikası (TOÇ BİR-SEN) açıklama yaparak olayın şiddetle kınandığını ve çalışanların korunması için yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.
Sendika, her geçen gün artan şiddet olaylarının önlenmesi için daha önce Kurum İdari Kurullarında ve KİK Tutanakları ile dile getirilen "Tarım-Orman Çalışanlarına Şiddeti Önlemeye Yönelik Kanuni Düzenleme Yapılması" talebinin haklılığının bir kez daha kanıtlandığını belirtti.
Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
"Zonguldak’ta su ürünleri denetiminde fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan su ürünleri mühendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Tarım-Orman Çalışanlarına yönelik neredeyse her gün yaşanan ve sayısı her geçen gün artarak devam eden şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla;
Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu’nun Yetkili Sendikası TOÇ BİR-SEN olarak; Kurum İdari Kurullarında defaten dile getirdiğimiz ve KİK Tutanakları ile imza altına aldığımız "Tarım-Orman Çalışanlarına Şiddeti Önlemeye Yönelik Kanuni Düzenleme Yapılmasına" ilişkin talebimizin ne derece haklı olduğu, bugün yaşanan olayla bir kez daha ortaya konmuştur.
@TCTarim Bakanımız Sayın @ibrahimyumakli 'nın personele verdiği önemi/değeri biliyor, Sn. Bakanımızın desteği ile yasa çalışmasının biran evvel TBMM gündemine getirilmesini ve sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.
Bu vesile ile haklı talebimizi bir kez daha yineliyoruz.
Halk sağlığını korumak, gıda güvenliği ve gıda güvencesini sağlamak, ormanları korumak ve geliştirmek, doğayı ve yaban hayatını korumak için mesai mefhumu gözetmeksizin, cansiperane görev yapan Tarım ve Orman Çalışanlarımızın sahada yapmış oldukları görevler nedeni ile sık sık maruz kaldıkları şiddet olaylarının engellenmesi amacıyla öncelikli talebimiz;
Ünvan ve sınıf ayrımı olmaksızın Tarım-Orman Çalışanlarımızın tamamını kapsayacak şekilde şiddeti önlemeye yönelik bir yasa teklifinin Bakanlığımız tarafından hazırlanarak, Cumhurbaşkanlığı İlgili Birimlerine ve TBMM Başkanlığı’na sunulması ve bir an evvel yasalaşmasının sağlanmasıdır.
Ancak söz konusu yasal düzenleme yapılıncaya kadar da son olarak 2024 yılı Ekim KİK tutanağında imza altına aldığımız talebimiz gereği;
Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğu gibi Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “… görevleri sırasında veya görevleri nedeniyle şiddete maruz kalan tüm Tarım-Orman Çalışanlarına kurum avukatlarınca hukuki yardımda bulunulması ve diğer tüm birimlerce de her türlü desteğin sağlanması” na ilişkin talimat yazısının hazırlanarak taşra teşkilatına ivedilikle gönderilmesidir.”