Doç. Dr. Erdem, özellikle çocukluk çağında artan kulaklık kullanımının gelecekte ciddi işitme sorunlarına yol açabileceğini belirtti. İç kulaktaki tüylü sinir hücrelerinin sese hassasiyetinin yüksek olduğunu ifade eden Erdem, "Kulağa yüksek miktarda ses gelmesi bizim hiç istemediğimiz bir şey. Çünkü iç kulaktaki sinir hücreleri, bunlara tüylü hücreler diyoruz, sese çok hassastır. Bunlar da sonuçta sinir hücresidir. Yüksek sese maruz kalma durumuna bağlı sinir hücresinin hasar alması ve maalesef geriye dönüşü olmuyor. Bu sese uzun süre ve fazla maruz kalırsak harabiyet o kadar fazla oluyor. Dolayısıyla günümüzde çocukluk çağında bile artık kulaklıkların sık kullanımı ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına sebep oldu. Günümüzde sebep oldu ilerde daha fazla sebep olacak. Hiç bizim önerdiğimiz bir şey değil kulaklıkla uzun süre müzik dinlenmesi gibi yüksek sese maruz kalma."
Doç. Dr. Erdem, özellikle kulaklıkla uzun süre müzik dinlenmesi gibi alışkanlıkların, ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına yol açacağını vurguladı ve yüksek sese maruz kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.
Uzun süre yüksek ses maruziyeti işitme kaybına yol açıyor
BEÜN Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Erdem, yüksek sese maruz kalmanın işitme kayıplarına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Yorumlar
Trend Haberler
Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu
Sevilen doktor Yaşar Özmen kalbine yenildi!
Survivor'da yarışmacıların alacağı ücretler belli oldu! İşte yarışmacıların haftalık ücretleri...
Zonguldak'ta intihar teşebbüsü: Kendini inşaattan atmaya çalıştı!
KAR GELİYOR! Tarih verildi, kaç gün sürecek?
TTK 132 işçi alıyor: İşte evrak kontrol sonuçları!
Zonguldak'ta korkunç olay: 21 yaşındaki genç kendini bıçakladı!
Buz gibi denize girdi: 2025’in ilk denize giren ismi!
Piyangolu pasta; 'Dikkat pastadan altın çıkabilir'
Kozlu'da AVM satışa çıktı: Fiyatı dudak uçuklattı!