Medawar ödülüne layık görüldüğü için meslektaşlarına teşekkür etti. Ve her konuşmasında olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Başarısını da yaşattığı bu gururu da ülkesine atfetti.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar'ı aldı. Tüm salon dakikalarca ayakta alkışladı. Türkiye, gururlandı.
Haberal, bugüne kadar birçok gurur yaşattı ülkesine. Defalarca ay yıldızlı Türk Bayrağını dünyanın en tepesinde dalgalandırdı.
Bu kez bayrağımız altında, yaşandı o gurur. Üstelik; İlk kez bir Türk bilim insanına layık görülen Medawar ödülü yine bir ilkle teslim edildi Haberal'a.
Dünya Organ Nakli Derneğinin 30. Bilimsel kongresi Haberal öncülüğünde ilk kez İstanbul'da yapılıyor. İstanbul Kongre merkezinde düzenlenen kongreye dünyanın dört bir köşesinden 2 bin 500 bilim insanı katıldı. Transplantasyonun en prestijli ödülü Medawar, kongrenin son gününde, törenle teslim edildi Haberal'a.
Bilim insanları, Başkent Üniversitesi yönetimi, akademisyenler ve hekimler katıldı. Önce Derneğin eski başkanı Prof. Marcelo Cantarovich. Medawar Ödülü hakkında bilgi verdi.
Ve unutulmaz bir an daha. Yunan meslektaşı Prof. Dr. Andreas Tzakis, Haberal'ı takdim etti.
TTS Başkanı Prof. Elmi Muller de çıktı sahneye. Medawar ödülü Prof. Dr. Haberal'a takdim edildi.
Bilim insanları dakikalarca ayakta alkışladı Haberal'ı.
beral, Medawar ödülünü kendisine layık gören TTS ve bilim insanlarına teşekkür etti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.
Bu gururu da ülkesine atfetti.
Tören sonrasında katılımcılar Haberal'ı tebrik etti.
Medawar ödülü, evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul ediliyor.
1990 yılından beri verilen ödül, Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi transplantasyonda öncü isimlere verildi.