Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 6’ncısını düzenlediği, bu yıl ‘yemek kültürü’ başlığıyla gerçekleşecek Yörük Çalıştayı 27-28 Ocak tarihlerinde toplanıyor. Gaziantep’ten Manisa’ya, İzmir, Aydın’a Türkiye’nin dört bir yanından 290 Yörük derneğinin katılacağı çalıştay Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.ANTALYA (İGFA) - Çalıştayda konar-göçer bir yaşam tarzı ve kendilerine özgü mutfak araç-gereçleriyle yeni bir mutfak ortaya koyan Yörüklerin bugüne kadar ulaşmış lezzetleri hem gastronomi hem de sosyolojik olarak ele alınacak. Dövme buğday ve keçi etiyle yapılan keşkek, ayran ve tereyağı üretmek için kullanılan tuluk, tulukta yayık yapmaya yarayan bişşek gibi Yörük kültürüne özgü mutfak gereçleri çalıştayda yer alacak. Çalıştayın davetlileri arasında ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek yer alıyor.
Çalıştayın ilk günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meral Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Şahin ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Alparslan Mustafa Tuncer’in konuşmacı olarak yer alacağı panelle başlayacak. Yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal’ın Yörük yemekleri üzerine mutfak atölyesiyle devam edecek çalıştayın ilk günü Uğur Önür konseriyle sona erecek.