Yaşanan ekonomik kriz sonrasında sofraların vazgeçilmezi beyaz et ürünleri oldu. Son günlerde Zonguldak’ta da sıkça gündeme gelen tavuktan zehirlenme ve bakteri haberleri ise vatandaşı korkutmaya başladı...

Özellikle son yıllarda tüketimi artan ve her kesimden vatandaşın sofralarının vazgeçilmezi haline gelen tavuk ve tavuk ürünleri, yaşanan son olaylar sonrasında tüketicilerin kafalarında soru işaretinde neden oldu.

Geçtiğimiz aylarda Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, aynı işletmeden tavuk döner yiyen 9 kişi, zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştı.

TAVUK ZEHİRLENMESİ NEDEN VE NASIL OLUR?

Tavuk zehirlenmesi, genellikle bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanır ve belirtiler tüketimden 2-12 saat ortaya çıkar. Karın ağrısı ve kramplar, bulantı, kusma, ishal, yüksek ateş, halsizlik ve baş ağrısı tavuk zehirlenmesi belirtileri arasındadır.

Tavuk zehirlenmesi belirtileri şu şekildedir:

Karın ağrısı

Mide krampları

Bulantı ve kusma

İshal

Yüksek ateş

Halsizlik

Baş ağrısı

Tavuk zehirlenmesi nedenleri şu şekildedir:

Bakteriyel enfeksiyonlar

Tavuğun çiğ veya az pişmiş olması

Uygun olmayan saklama koşulları

Çapraz bulaşma

Kaynak: Haber Merkezi